Dé haven voor de sportieve zeiler

Marina Stavoren Buitenhaven ligt direct aan het IJsselmeer, ten zuiden van het oude Zuiderzeestadje Stavoren. De haven heeft uitstekende faciliteiten die u een aangenaam verblijf garanderen. Door de centrale ligging is een weekeindje Vlieland of een dagje Enkhuizen goed te doen. Bovendien liggen de Friese Meren, na een schutting door de Johan Frisosluis, op een steenworp afstand. Kortom: de ideale locatie voor uw schip.
Plattegrond Marina Stavoren Buitenhaven

Moderne jachthaven

Voor zowel kleine als grote schepen is Marina Stavoren Buitenhaven een perfecte plek. Dat is te danken aan de ruime opzet met een diepgang van 3.80 meter en ligplaatsen van 8 tot 25 meter. Alle voorzien van opstapsteigers en zijlijnen. Daarnaast beschikt elke ligplaats over een stroomaansluiting van 16 amp. Op de steiger zijn meerdere drinkwatervoorzieningen aanwezig.

Uitstekende faciliteiten

Een kleine supermarkt/croissanterie waar ’s morgens verse broodjes voor u klaarliggen, een speelweide met toestellen en een (surf-)strand. Het is allemaal op het terrein te vinden. Net als een wasserette, watersportwinkel en goed bereikbare sanitaire voorzieningen. Voor een overdekt zwembad kunt u terecht bij Marina Stavoren. En via het havenkantoor huurt u indien nodig een fiets, terwijl uw eigen auto veilig op het bewaakte parkeerterrein staat. 
Op het werkeiland – vlakbij het havenkantoor – zijn de dieselpomp, de trailerhelling en het afzuigstation voor de bilge- en fecaliëntank aanwezig. Ook de afdeling Yacht Service & Refit treft u hier.