Google Calendar-inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacy-instellingen.

Natuur, watersport & meer

Camping Súdermeer ligt op slechts steenworp afstand van het IJsselmeer en onze camperplaatsen bij Marina Stavoren Buitenhaven liggen direct aan het IJsselmeer. Het karakteristieke elfstedenstadje Stavoren vindt u op loopafstand. In Stavoren zijn verschillende gezellige cafeetjes, goede restaurants, leuke winkeltjes en musea. Rondom de 'Oude Haven' van Stavoren kunt u de sfeer van het 'oude' Stavoren proeven, met de vele schepen van de visserij en de bruine vloot. Op het hoofd van de haven komt u het 'Vrouwtje van Stavoren' tegen. De rijke koopmansweduwe kijkt al jaren uit over de haven!

naar-de-site.png
Dankzij de ligging tussen de Friese Meren en het IJsselmeer bieden de camping en de camperplaatsen u tal van watersportmogelijkheden. De Gaasterlandse bossen en kliffen bereikt u eenvoudig op de fiets. Evenals drie andere authentieke elfsteden: Hindeloopen, Workum en Sloten. Hier vindt u bekende en minder bekende musea. Bezoekt u het interessante Zuiderzeemuseum, dan kunt u gebruikmaken van een veerverbinding naar Enkhuizen. Sneek en de Friese hoofdstad Leeuwarden zijn per trein goed bereikbaar. Uiteraard is het ook prima toeven op de Friese Meren of in een kano door de Gaasterlandse bossen. De camping en de camperplaatsen vormen de ideale basis om de rijke cultuur en natuur van de Friese Zuidwesthoek te ontdekken.

Volop kindervermaak

Voor de kinderen biedt Stavoren en omgeving ook genoeg vertier. Zo vindt u midden in de bossen van Rijs het Sybrandy’s Ontspanningspark. Een leuke speeltuin met spannende attracties. In Sprookjes-wonderland Enkhuizen zijn het sprookjesbos en het kabouterdorp echte aanraders. Alleen al de tocht ernaartoe met de veerboot is een belevenis. Op ongeveer 30 minuten rijden van Stavoren treft u het Kameleondorp in Terherne. Voor jong en oud komt hier de wereld van de bekende tweeling Hielke en Sietse tot leven.

Goede faciliteiten

Camping Súdermeer is een rustig kampeerterrein met een oppervlakte van 3 hectare. Het beschikt over 100 vaste en 40 toeristische standplaatsen. Voor gasten met een beperking is er een speciale sanitaire ruimte met goedgekeurde aangepaste voorzieningen. 
De camping heeft een vaste verbinding met Marina Stavoren. Hier kunt u gebruikmaken van het overdekte zwembad (met entree), de supermarkt en de watersportwinkel. 

De 20 camperplaatsen bij Marina Stavoren Buitenhaven zijn schitterend gelegen. Vanuit uw camper heeft u een prachtig uitzicht over de bedrijvigheid van de jachthaven en het IJsselmeer. De nette douche-, toilet- en afwasvoorzieningen liggen op +/- 25 meter afstand. 

Marina Stavoren Buitenhaven beschikt over een van de betere surflocaties aan de IJsselmeerkust. Vanaf het strand kunt u buitendijks surfen. Dit prachtige strand is uitermate geschikt om te zonnen, te luieren of om even een verfrissende duik in het IJsselmeer te nemen.