De haven waar iedere watersporter zich thuis voelt

Jachthaven Friese Hoek in Lemmer ligt direct aan het IJsselmeer. Maar na een schutting door de historische Lemstersluizen behoren ook de Friese Meren tot toegankelijk vaargebied. Een tocht naar de Waddeneilanden of een dagje naar Enkhuizen of Medemblik is vanaf hier goed te doen. Maar het is ook altijd prima toeven op de Friese Meren, waar u levendige stadjes als IJlst en Sneek tegenkomt.

Met een gezellig en sfeervol café-restaurant, een watersportwinkel, voldoende parkeergelegenheid, zeer goede winterbergingfaciliteiten en een uitgebreide Yacht service en Refit is Jachthaven Friese Hoek de haven waar iedere watersporter zich thuis voelt.

Ruime ligplaatsen en moderne faciliteiten

Alle ligplaatsen zijn ruim en voorzien van voor de watersporter belangrijke gemakken. Zo is er voor elke ligplaats een elektriciteitsaansluiting, zijn er ruim voldoende wateraansluitingen, bagagewagentjes voor uw boodschappen en is er een groot parkeerterrein. Uiteraard biedt Jachthaven Friese Hoek u een modern uitgebreid pakket voorzieningen.

Alle faciliteiten bij elkaar

Voor uw gemak vindt u alles wat u nodig heeft op één plek. In het centrum van onze haven vindt u het havenkantoor, de watersportwinkel, de wasserette en de sanitaire voorzieningen. 
In de watersportwinkel kunt u terecht voor diverse scheepsbenodigdheden en zeilkleding. Hier kunt u ook terecht voor verse broodjes. Wilt u Lemmer en omgeving ontdekken? Dan kunt u via het havenkantoor een fiets huren.

café-restaurant 'Skippers Bar'

Het café-restaurant 'Skippers Bar' is begin 2013 geheel vernieuwd. Uw gastvrouw, Marjolein Tjalsma, heet u graag van harte welkom! De 'Skippers Bar' is dé ideale locatie om 's avonds onder het genot van een hapje en een drankje de dag op een gezellige manier af te slutien. Late aankomst in de haven en wilt u graag nog een snel verzorgde snack? Loop gerust binnen, Marjolein staat graag voor u klaar.

Yacht Service & Refit

Vanaf 1 augustus 2013 beschikt Jachthaven Friese Hoek over een eigen Yacht Service & Refit afdeling. Tuigage en jachtschilderen, maar ook elektronica, motorreparaties, constructiewerkzaamheden, antifoulingen en poetsen behoren dan tot de dagelijkse werkzaamheden. Alle faciliteiten om uw schip in topconditie te houden of te brengen zijn aanwezig. Bovendien is de jachthaven dan dealer van verschillende merken, zoals Volvo Penta, Furlex en Raymarine. De afdeling Yacht Service & Refit is tevens in staat een complete refit aan uw schip uit te voeren.

Lemmer, een plaatsje met historie

Door de eeuwen heen heeft Lemmer een zeer rijke scheepvaarthistorie gekend. In de Middeleeuwen vormde het vanuit Holland en Utrecht de strategische toegangspoort tot de noordelijke Nederlandse provincies en was als zodanig regelmatig het toneel van veldslagen en gevechten. Later, in de 17e en 18e eeuw was Lemmer de thuishaven voor de Nederlandse koopvaardijvloot die de Oostzee bevoer. Nog later waren het vooral de vissersboten die de haven van Lemmer bevolkten. Die rijke historie is herkenbaar in Lemmer. In de oude historische gebouwen, die het plaatsje een geheel eigen karakter geven. Tegenwoordig is Lemmer een warme thuishaven voor de waterrecreant. Een gastvrije plaats, dat u een tal van gezellige terrasjes en restaurants biedt, waar het goed toeven is. En waar iedere watersporter zich snel op z'n gemak voelt.